Terugnaardenatuur

Workshop eetbare lentekruiden

Gepubliceerd op 16 april 2013 om 11:16

15 mei om 14 uur. Wie heeft er zin om samen met mij eetbare lentekruiden te leren herkennen en verwerken?

Beste kruidenliefhebber (tekst van Saskia Nieboer, De Groene zon)


Geniet jij ook zo van de lentebodes? 

De sneeuw was nog niet gesmolten of het madeliefje bloeide alweer, de daslook onder de heg bleek inmiddels sappig groene blaadjes te hebben en op de lege bedden groeiden her en der polletjes veldkers. Samen met jonge paardenbloem-, fluitenkruid-, speenkruid- en hondsdrafblaadjes de eerste lentekruiden en al zeer geschikt om te eten. Het zijn nog echte microgroenten, maar ze zitten boordevol vitamines, mineralen en vooral frisse levenskracht.

Met een klein beetje van dit verse groen per dag tank je nieuwe levenskracht!

Receptje: heel lekker is hondsdrafpesto: stamp hondsdrafblaadjes met pijnboom- of zonnebloempitten in een vijzel. Een klein beetje olijfolie en eventueel wat zout en peper erbij en klaar. Je kunt fijngesneden lentekruiden ook mengen met kwark of sojayoghurt en eventueel wat zout of peper. Traditioneel eet je deze kwark met in de schil gekookte aardappels. 

Kosten: inclusief materiaal: €25 / Stadjerspas, minima: €20

Doe je mee? 
Meld je dan eerst aan via de Groene zon of de Wiershoeck
Per email: saskianieboer@gmail.com of degroenezon@home.nl
Telefonisch:050-5491848 / bgg: 050-5424688 (privé)
(0031 50 5491848) 

en daarna verzamelen om 15.45 bij Stadsboerderij de Wiershoeck in Beijum.

Let's beleef de lente! :) lentegroet, Ilone

pesto van lentekruiden     

Geplaatst door Ilone Bruijn

Maak jouw eigen website met JouwWeb